Политиката е мръсна игра, защото се играе от мръсни хора, смята лидерът на ИТН
Лидерът на партията „Има такъв народ“ Станислав Трифонов нарече политиката мръсна игра в пост във Фейсбук, където обикновено прави коментарите си.

"Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора", гласи постът му.

Пропадна ли идеята за кабинет на промяната: Високо напрежение и словесна схватка между ИТН, ДБ и ИБГНИ

"Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания", смята той и представя факти:

"Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще се състави правителство.

Борисов: Като гледам какво става в парламента започвам да се плаша

Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото. Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори.

Христо Иванов: Видяхме една съмнителна и персонална атака от ИТН

Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям заради влиянието на ДПС. И сега, с тези си действия, Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?

Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания. Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна", пише още той.