/ БТА
БСП е по-социално настроена партия, а ние сме по-практични. Не сме търсили различия, а общи неща - така, че да се разкара това отвратително управление на ГЕРБ. Имаме обща посока за някои неща, но различни акценти. Това са неща, които се решават в самия парламент. Трябва да се търси консенсус.

Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" след края на първите преговори с Корнелия Нинова и левицата.

Нинова след срещата с ИТН: Имаме различия по приватизацията на ББР и концесиите на магистрали

"Те са за стъпаловидно увеличаване на данъците, а ние пък сме против увеличение на каквито и да било данъци. Но, се опитахме да намерим общи неща между нас, защото иначе вариантът е да се ходи на избори. Няма проблем да се отиде на избори ако не се стигне до договаряне", категоричен бе Йорданов.

Той добави, че разговорите са били в търсене на общи неща и ултиматуми не са били поставяни. "Ако те имат желание да ни подкрепят, трябва да имат нещо върху което да стъпят. Различията ще се изглаждат допълнително в пленарната зала", добави Тошко Йорданов.

БСП и ИТН
БТА


"Оказа се, че те са доста подготвени, прочели са ни програмата. Просто го вмятам така, като леко заяждане на репликата им, че "Има такъв народ" няма програма. Явно който я търси, я намира", каза още представителят на ИТН.

"Хубавото от тези два дни е че трябва да има обща посока на действие", обобщи Тошко Йорданов проведените разговори до сега.