/ БГНЕС
България почете деня на Европа (СНИМКИ)
93540
България почете деня на Европа (СНИМКИ)
  • България почете деня на Европа (СНИМКИ)
С редица събития България почете деня на Европа.
 
Президентът Румен Радев и министри от кабинета "Борисов 3" положиха цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата.
 

БГНЕС


"Празнуваме Деня на Европа, но и деня на победата, без тези милиони жертви днешната Европа нямаше да е същата", каза пред журналисти държавният глава след официалната церемония по повод 9 май.
 
Румен Радев: Европа има нужда от обединение

Наред с официалните събития пред храм-паметник Александър Невски се събраха и стотици хора, които се включиха в Безсмъртния полк. Инициативата се провежда за втора поредна година в България от наследници на загинали във Втората световна война.
 

БГНЕС

БГНЕС


Веднага след полагането на венци от официалните лица, пред паметника на Незнайния войн, се събраха наследници на загинали и участвали във военните действия през Втората световна война българи.
 
Посланикът на Русия у нас: Без победата на руската армия, нямаше да има европейска демокрация

Т.нар. "Безсмъртен полк" представлява поход на близките, които извървяха разстоянието от храм-паметник "Александър Невски" до паметника на Съветската армия с портрети на загиналите свои роднини. Сред стотиците хора беше и Александър Илизариев, който се включи в инициативата, заедно със своите деца.
 

БГНЕС

 
"Безсмъртният полк" е инициатива, която се провежда в Русия от 2012 г. и обхваща походи в много градове и села във федерацията, в България тя се провежда за втора поредна година.