Красимир Янков, Корнелия Нинова и Кирил Добрев
Красимир Янков, Корнелия Нинова и Кирил Добрев / БГНЕС
Около 40% са новите лица сред водачите на листи на БСП, 60% са опитните парламентаристи. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на пленума на левицата, което трябва да одобри водачите на листи и места за гражданска квота за предстоящите парламентарни избори.

БСП пленум
БГНЕС

Сред новите лица са на журналистите Тома Томов, предложен за водач на листа в Благоевград, и Елена Йончева – за водач на листа в Хасково. Корнелия Нинова заяви, че БСП залага на професионализъм. В предложенията за водачи има юристи, финансисти, икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпност, външна политика, експерти образование, земеделие, култура и медии, специалисти в енергетика, околна среда младежка политика и спорт и т.н.

БСП пленум
БГНЕС

Освен обновлението и 40% нови лица сред водачите, Нинова посочи и приемственост в листите и че там има и кадри с дълъг парламентарен опит и нови, които за първи път ще бъдат депутати. Тя посочи още, че има съчетание на яки партийни кадри с ярки авторитети и личности в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят одобрената от конгреса платформа.
 
БГНЕС