Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова / БГНЕС
Коалиция БСП за България за изборите напролет
92421
Коалиция БСП за България за изборите напролет
  • Коалиция БСП за България за изборите напролет
"БСП за България" вече ще се казва коалицията, с която партията ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Идеята е в коалицията да влязат близки по идеология партии и с електронална тежест.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че новото обединение не е механичен сбор от партии, а екип от съмишленици с реални последователи. Партиите в коалицията досега бяха 13, а вече ще са шест. В новият състав влизат политическият клуб "Тракия", който по думите на Нинова е патриотична организация. Място в новата коалиция не намира "Евророма".

Договорът за коалицията също е променен. "БСП за България" е създадена не само за едни избори, а за всички видове избори напред. "Това е коалиция за дълъг път", посочи Нинова.

Тя допълни, че ако партия се регистрира сама за явяване на избори, ще бъде изключена от обединението. Освен това ще бъдат намалени субсидиите, които партиите получават. Нинова призна, че по време на обсъждането е имало гласове дали от промените БСП няма да загуби, но е надделяло мнението, че то не е механичен сбор от партии, а обединение на съмишленици. Освен БСП в коалицията "БСП за България" влизат ПП „Екокласност“, „Нова зора“, Комунистическа партия на България, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ и Политически клуб „Тракия“.

Нинова отново повтори, че БСП ще се бори за победа на предстоящите предсрочни избори.