Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Целта на "БСП за България" е да бъде първа политическа сила на парламентарните избори на 26 март. Това каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова, след като внесе в ЦИК 6000 подписа за регистрация на коалиция "БСП за България" за участие на парламентарните избори.
 
"Внесохме 6000 подписа за шестица, за отличен", заяви Нинова. Тя допълни, че в листите ще участват "и опитни колеги в парламентаризма, и нови, силни лица в гражданската квота, които събират голяма обществена подкрепа".

БСП се явява в коалиция "БСП за България" на вота напролет
 
"Уверявам ви, че ще има изненади", подчерта Нинова и посочи, че Стефан Данаилов няма 12 години стаж в парламента и ще бъде водач вероятно на две листи.
 
Основни послания по време на кампанията за "БСП за България" ще бъдат правила, възмездие за тези, които не ги спазват, сигурност и справедливост, облечени в конкретни мерки и политики, отбеляза Нинова.

Коалиция „БСП за България“ тръгва към изборите с нова предизборна платформа
 
"Като спечелим, ще ви кажем с кого ще управляваме", каза Нинова в отговор на въпрос за евентуална управленска коалиция след изборите.
 
"Пожелавам на всички партии една смислена, разумна кампания и най-добрият да победи. Ние вярваме, че това ще бъде "БСП за България", каза още Корнелия Нинова.