Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Валери Симеонов обвини ГЕРБ и БСП в кражба на идеи
92403
Валери Симеонов обвини ГЕРБ и БСП в кражба на идеи
  • Валери Симеонов обвини ГЕРБ и БСП в кражба на идеи
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвини ГЕРБ и БСП в кражба на политически идеи. Той посочи, че от партията на Бойко Борисов са откраднали идеята на НФСБ за демонополизация на здравната каса. Социалистите пък откраднали идеята за създаването на фонд „Индустрия“.


ГЕРБ vs. БСП: Кой ще е победител, ако гласуваме днес? (ВИДЕО)

"Тези партии са приели нашите идеи, така да се каже, образно, на въоръжение. И с тези идеи ще влязат в предизборната кампания. От ГЕРБ беше обявено, че ще водят борба с бюрокрацията, първите две години без данъци и връщане на инвестициите и въвеждане на мълчаливо съгласие. Всички тези неща ги има в изборната програма на НФСБ от 2013 година", каза Симеонов и допълни: "БСП буквално преди дни заяви, че ще заложи като основна задача за своята работа в Народното събрание създаването на фонд "Индустрия" с капитал еди-колко си, фонд "Иновации".

„Обединените патриоти" първи се регистрираха в ЦИК за изборите

Цитирайки програмата на НФСБ от 2013 година, Симеонов посочи, че от партията му са предложили тогава създаване на фонд "Индустрия" за подпомагане на малките и средни предприятия, въвеждане на данъчни и лицензионни облекчения, създаване на гаранционен фонд за селските райони.

"Ако виждате съвпадения, това е случайно", пошегува се лидерът на НФСБ.