/ БГНЕС
"Трябва да продължим да предоставяме военна помощ за Украйна в тази ужасяваща война. Ще дадем военно оборудване с отпаднала необходимост и с дефекти, като максимално бързо ще ги заменим с нови". Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Той коментира и обсъждането за двойното гражданство. "Двойното гражданство за министри трябва да отпадне, защото в тази динамика, има много успели българи, които живеят навън, не искат да си заменят двойното гражданство, а можем да ги използваме като министри и ще бъдат успешни. Ще настояваме с колегите, ако намерим съгласие между трите партии. Визирам успешни български граждани в чужбина. Ако образно казано сте в Канада, вместо да става тук проблем, че ставаш министър - спокойно можеш да дойдеш, да си министър, а след това да си отидеш да живееш в Канада. Имахме такъв прецедент с политически щети", посочи Борисов.

На първо четене: Парламентът прие промените в Конституцията

"По темата за промените в Конституцията съм казал, че съм се доверил на Христо Иванов. Ние използваме много интересно становищата на Венецианската комисия. Между и първо второ четене има малки детайли, с които можем да се съобразим. Учудващо ПП-ДБ не бяха цялата парламентарна група в залата, но ще видим кои бяха отсъстващите", допълни Борисов.

"Тошко Йорданов си позволява да говори глупости по мой адрес. Аз не искам да отговарям за бръщолевенето му. Това, което той е казва, не е вярно", каза още лидерът на ГЕРБ.

Тошко Йорданов след заседанието на НС: Битката е кой да краде през „Лукойл“

На въпрос дали са разпределили регулаторите той заяви: "Не сме разпределяли" и добави, че няма да се парцелират регулаторите, а ще се търсят най-добрите хора.