/ БГНЕС
Тошко Йорданов, председател на ПГ на ИТН, отправи призив към журналистите и им каза да разпитват "управляващата сглобка", които по думите му са загубили един ден на парламента с това да си мерят предложенията за дерогация.

"Истината е, че битката е кой да краде през "Лукойл" - дали в момента надценката е над литър гориво, която според Делян Добрев се движи по жълтите павета, или вероятно към някой от министрите в управлението, дали заради това не е едната драма на ПП-ДБ", запита Йорданов.

"Или пък другата групировка финансова, дали пък една фирма няма да застане като посредник на вноса на петрол в "Лукойл" след дерогацията", допълни той.

Йорданов призова журналистите да питат защо в тази дерогация има само за суров руски петрол, защо няма изисквания да не се внасят руски нефтопродукти.

"Как най-вероятно танкерите, които ще внасят азерския петрол или казахстанския вече са готови и са свързани с тази фирма и дали заради това не е цялата битка и правят на маймуни целия парламент, а вас ви карат да повтаряте "Русия, подкрепяме Путин, финансираме му войната", добави Йорданов.

Той запита дали не му финансираме войната като по думите му, му купуваме готовото гориво.

"Бойко Борисов, който пред вас се закле, че щял да си подаде оставката, ако ГЕРБ мръдне назад - те мръднаха, изтеглиха го", припомни Йорданов.

Борисов за дерогацията: Ако ГЕРБ мръдне от позицията си, подавам оставка

Според него оставката на Борисов ще е като лидер на ГЕРБ и по думите му "ще ги остави сиротни".

"Ако е като депутат аз лично ще плача. Ще си организирам кръг на страданието с колегите, да му сложим снимка, кратки жертвоприношения - малко нефт в чашка, едно евро да изгорим в името на боговете ако напусне", каза Йорданов.

Той коментира и управляващото мнозинство в парламента "Първо българите когато трябва да се гласува, трябва да помнят какво се е случило преди една година или преди три месеца кой какво е казал и кой какво е правил, за да може когато гласуват - да гласуват правилно", каза Йорданов.

Според него ако българите продължават да стоят и да гледат как ги лъжат всяка вечер - "ние това си заслужаваме като народ", изтъкна той.