Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Ако Атанас Атанасов иска да оглави която и да е служба, има подкрепата ни с двете ръце в парламента, посочи лидерът на ГЕРБ
Няма днес да обявя кандидата за кмет на София. Ще ви хареса, нестандартно решение е. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Малко по-късно стана ясно, че обявяването на кандидата на ГЕРБ-СДС за кмет на София за днес се оказа фалшива новина, произведена от фалшив профил на ГЕРБ в платформата Инстаграм, предаде БГНЕС.

Във въпросния профил рано тази сутрин излезе съобщение, в което пишеше: „Лично Бойко Борисов ще представи в четвъртък кандидата, с който ГЕРБ ще се яви на изборите в София с увереност, че ще ги спечели".

По повод оставката на ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ, Борисов подчерта, че държи много на Атанасов, но "по време на война, когато текат маса операции по службите, едно преструктуриране, сливане, под половин година не минава", коментира той, след като Атанасов подаде оставка от Комисията по сигурността на службите.

"Ако Атанасов заяви готовност да оглави която и да е служба, с две ръце го подкрепяме в парламента", посочи лидерът на ГЕРБ.

След оставката на ген. Атанасов: Рашков оглавява Комисията за контрол над службите за сигурност

"Виждате дронове, какви ли не проблеми, те (службите за сигурност - бел. ред.) трябва да работят", аргументира се Борисов и изрази подкрепата си към Атанасов, като посочи, че е "много информиран човек".

Според Борисов, трябва подготвено законодателство, предварително договорени кадри, както и модернизация и оборудване на службите.

Той не пожела да коментира критиките на президента Румен Радев от Ню Йорк относно работата на правителството за присъединяването на страната ни към Шенген. "Аз там видях