Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС
Бойко Борисов
101174
Бойко Борисов
  • Бойко Борисов
Днес по време на представянето на кандидатите на ГЕРБ и СДС за членове на Европейския парламент за предстоящите избори на 26 май премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар за напрежението през последните дни.
 
Удариха ни лошо, заслужено си понесохме шамара, искам оттук да излезем силни, обединени с ясното съзнание, че сме длъжни да не допуснем ретроградните сили“, посочи Борисов.
 
„Няма да завършвам с това колко евродепутати трябва да имаме, а истински бих помолил българите да гласуват за нас, не ми се иска да казвам, че сме идеални, но по-добри все още няма“, коментира Борисов.

Мария Габриел ще води листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите

Бойко Борисов
БГНЕС

„Изборите за Европейски парламент винаги са минавали под мотото, че Брюксел е далече от България и избираме едни скъпо платени чиновници, само че за пакета "Мобилност" месеци наред работа и накрая двама, излъчени от България, евродепутати не отиват на гласуването и с два гласа тази сага не приключи в полза на България“, коментира премиерът.
 
Борисов отбеляза, че наказанието за неявяването на гласуването е, че сега слагат друг водач на листата, визирайки опонентите им от "Демократична България". Той коментира още, че цялата кампания на другите десни партии ще е против съюза ГЕРБ-СДС, а не срещу БСП. За нашите опоненти вляво не искам да говоря, защото те не са ми интересни, коментира Борисов.

Радан Кънев щe e водач на листата на „Демократична България“ за евроизборите

Бойко Борисов
БГНЕС

Лошо ни удариха и от това зависи дали сме си сложили добра обица на ухото, голяма обица“, коментира премиерът за скандала с апартаментите. Той забрани на кандидатите на ГЕРБ да влизат в говоренето на омразата.
 
„С всичките си наши грешки продължаваме да сме първа политическа сила“, посочи Борисов.
 
„Трябва да говорим на хората, че дори когато грешим, понасяме си наказанията, взимаме си бележка и повече не го допускаме, защото който не работи, не греши“, каза премиерът.

Цветан Цветанов напуска парламента (ВИДЕО)

Бойко Борисов
БГНЕС

Той посочи, че листата на ГЕРБ и СДС е от млади, интелигентни, успели и красиви хора и коментира, че като гледа водачите и листите на опонентите им, с изключение на Станишев, който е работил в парламента, по никоя друга тема нямат компетентност.
 
„Аз съм оптимист за Европа, защото познавам националистическите движения, познавам им лидерите, по-скоро те са популисти - приказват много, но като дойде време за еврофондове и плащане, всички искат да са си в Европа“, каза премиерът.

Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?

Бойко Борисов
БГНЕС

Той очаква тепърва „да берем горчивите плодове от Брекзит“. „За съжаление това ще се отнася и за финансирането в ЕС, тъй като свършат ли парите, започват и кавгите“, коментира още премиерът.
 
В кампанията Бойко Борисов очаква атака по отношение на фамилиите на кандидатите на ГЕРБ Мария Габриел и Ева Майдел.
 

„Само да им напомня тази хубава българска поговорка, че откъдето е жената, оттам е родата. Така че в случая повече съм притеснен за австрийците и французите, отколкото за нас“, посочи той.