Красимир Първанов
Красимир Първанов / БГНЕС, архив
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал молбата си за напускане на поста в Министерския съвет. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Още един зам.-министър с евтин апартамент


До оставката на Първанов се стига, след като се появи информация в медиите, че и той е с апартамент на цена под пазарната. Справка в имотния регистър показала, че заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов също има жилище, купено от компанията „Артекс”.

Жилището е придобито на 28 септември 2018 г., посочва NOVA. Сделката е за апартамент от 149 квадрата и два гаража с обща площ около 50 кв. м. Те се намират отново в квартал „Изток”, близо до сградата, в която имоти имат Цветан Цветанов и Цецка Цачева.
 
Въпреки потърсеният коментар от Министерството на енергетиката, до момента такъв няма.

Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?

Кой е Красимир Първанов?

Първанов е магистър-инженер по специалност „Електрически централи, мрежи и системи“ в Техническия университет в София. Завършва магистратура и по публични финанси в Университета за национално и световно стопанство в София.

От 1990-та до 2007-ма година Красимир Първанов заема различни длъжности в „Електроразпределение Столично“ АД – началник подстанция, диспечер-управление на електроразпределителната мрежа на град София, директор „Електроразпределение Запад“. В периода 2007-ма – 2010-та година е директор на дирекция „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи" в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. От 2010-та до 2012-та година е изпълнителен директор на „Националната електрическа компания“ ЕАД.

На 15 май 2017 г. е назначен за зам.-министър на енергетиката.