Фенове на "Левски" се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Поводът - предложенията за промени в Закона за хазарта. Срещата беше в Министерския съвет.

Борисов за хазарта: Думите одържавяване и национализация са дълбоко неверни

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.
 

Борисов среща фенове Левски
пресцентър, Министерски съвет

 

Борисов среща фенове Левски
БГНЕС


„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата.

В разговора участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Божков на среща с фенове на „Левски” (ВИДЕО/СНИМКИ)

Срещата идва след предложените законови промени, които ще ограничат частните фирми, които продават лотарийни билети, ако бъдат приети. Основен спонспор на футболния клуб е именно фирма на Васил Божков.Феновете на синия отбор вече два пъти се срещнаха с Божков. Той заяви, че няма как да издържа отбора, ако бъде отнет лицензът на фирмите му за лотария.
NOVA