Бойко Борисов Министерски съвет
Бойко Борисов Министерски съвет / БГНЕС
Болен левскар съм, но нищо няма да крия, каза премиерът
Премиерът Бойко Борисов коментира акцията на прокуратурата в Комисията по хазарта и готвените промени в едноименния закон преди началото на правителственото заседание, като отрече твърденията, че се извършва национализация на лотарийните игри.

"На моето бюро има един доклад на АДФИ. Никъде в него не пише "Левски". Аз съм болен левскар, всички знаят. Трябва ли, като дойде този доклад, да го крия?!",

попита риторично премиерът по повод и притесненията на феновете на "сините" за финансовото бъдеще на клуба. Той обаче даде да се разбере, че утре ще се види с фенклуба на левскарите, които преди дни поискаха среща с министър-председателя.

Васил Божков с позиция, сините фенове искат среща с премиера Борисов

"За какво одържавяване става въпрос, ако е вярно просто, че не са платени стотици милиони такси от различни дружества. Дали хора ще бъдат осъдени, ще видим. Изведнъж някакви срещи с фенове - че не съм скрил доклада ли? Никой на никого не взима фирма. Ако не си е платил таксите, ще му се отнеме лицензът. Къде е национализацията? Или бизнес, през който са минали 3 милиарда, не трябва да се проверява и не трябва да плаща данъци? Той се обвързва и със Закона за захарта, който искаме да променим.

Аз съм възложил на финансовия министър и Менда Стоянова, когато се стигне до гласуване, изрично трябва да бъде, че не може да се отдава на концесии, да се аутсорства и преотдава. Да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой няма да се занимава с тази дейност.

Ако, повтарям, парламентът вземе подобно решение", коментира Борисов законопроекта на Валери Симеонов.

"Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора, ако не е верен няма - от какво да се безпокоят?!

Ние сме изпълнили наше задължение да се провери и да се констатира. И това го правим в много фирми и места, а сега е дошло времето на тази фирма. Къде е свързан футболният клуб "Левски? Той е преди мен, преди Божков и след Божков и винаги ще го има. Утре ще ги видя, ще им дам да прочетат това, което имам аз, и очаквам скоро и прокуратурата да излезе със своите заключения", добави още премиерът.

"Думите одържавяване, национализация са дълбоко неверни, никой не може да пипне на някого фирмата", повтори пак Борисов пред министрите и медиите.