/ МС
Той подчерта, че са осигурени достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства
Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето в профила си във Фейсбук. Той изказа благодарност към работата им през последнвата година.

"Поздравявам здравните работници за професионалния им празник. Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Но с много човечност и професионализъм те се справиха. Скърбим за медиците, които загубиха битката с болестта. Бог да ги прости!

В Световния ден на здравето почитаме медиците, които загубиха битката с COVID-19

Пандемията все още не е приключила, но с активното участие на всички, процесът на имунизация напредва и съм сигурен, че скоро ще успеем да се преборим с коронавируса", написа той.
 
 

Поздравявам здравните работници за професионалния им празник. Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи,...

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, 6 April 2021


Той подчерта, че са осигурени достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства, а работещите на първа линия получават допълнителни 1000 лева към заплатите си.

Борисов: Пускайте „зелени коридори“ и при личните лекари хората да се ваксинират (ВИДЕО)

"В цялата страна се ремонтират болници, поликлиники и здравни центрове.
Създадохме Централизирана електронна система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. За улеснение на медицинския персонал и пациентите развихме и електронното здравеопазване", написа още той.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева също отправи поздрав към медиците.

"Повече от година. Без почивка, без излишни думи нашите лекари и медицински специалисти спасяват животи. Спасяват обществото ни. По труден начин разбрахме, че здравето означава свобода.


Повече от година. Без почивка, без излишни думи нашите лекари и медицински специалисти спасяват животи. Спасяват...

Posted by Деница Сачева on Tuesday, 6 April 2021


И в Световния ден на здравето и здравните работници им благодаря, че работят всеотдайно и отговорно, и се борят за свободата ни! Честит празник и нека почетем паметта на онези медици, които загубиха битката с COVID-19 там - на първата й линия", написа тя във Фейсбук.