/ БГНЕС
Конференцията "Папа Франциск в България", посветена на предстоящото посещение на Светия отец у нас, ще се състои на 3 април от 10.00 часа в зала "Проф. Марин Дринов" на Българската академия на науките, съобщиха от БАН.

Тамплиерите от България даряват икона на папа Франциск

Форумът се организира от Института за изследване на обществата и знанието при БАН и от Атлантическия клуб в България. Програмата на конференцията включва доклади на представители на академичните институции у нас, а втората част ще продължи с кръглата маса "Дипломацията на папа Франциск", в която ще участват журналисти и общественици.

Докладите ще маркират основни акценти от програмата на папа Франциск през май у нас и имат за цел да запознаят българската общественост с основните моменти от мисията Светия отец в България.

Папа Франциск идва в България, ще се срещне с Радев и Борисов на 5 май

Сред участниците във форума ще са монсеньор Христо Пройков - Апостолически екзарх на Католическата църква в България, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийската митрополия, заместник-председателят на Комисията по вероизповеданията към Народното събрание Васил Антонов, заместник-председателят на БАН Васил Николов, президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

В дискусията, с модератор Елена Поптодорова, сред участниците ще са генералният директор на БТА Максим Минчев, Иван Гарелов, Венелина Гочева, Рупен Крикорян.