/ БГНЕС
Папата ще отслужи неделна литургия на площада при посещението си у нас
Папа Франциск идва в България
100925
Папа Франциск идва в България
  • Папа Франциск идва в България
Молитва пред иконостаса на Св.св. Кирил и Методий в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" е част от програмата на посещението на папа Франциск в България на 5 и 6 май. Това ще бъде лична молитва в тишина, а на площад "Александър Батенберг" папата ще отслужи неделна литургия с българския народ.
 
Папата, който идва у нас и като държавен глава по покана на българските власти, ще се срещне с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Организирана е и среща с Патриарха и Светия синод.
 
Папата идва в България през май

Папа Франциск ще пристигне в София на 5 май, неделя, в 10.00 ч. сутринта. Това предвижда програмата, която обаче е все още в работен вариант.

В следващите седмици ще бъдат оповестени повече подробности за визитата и за предварителните записвания за публичните събития с главата Римокатолическата църква, посочи говорителят на Епископската конференция на Католическата църква в България Ива Михайлова. Апостолическото пътуване на Негово светейшество папа Франциск в България ще се състои от 5 до 7 май 2019 г. в София и Раковски, а на 7 май той ще отпътува за столицата на Северна Македония - Скопие.

БГНЕС

В 17.00 ч. на 5 май ще има тържествена официална литургия, отбеляза Христо Пройков - Апостолически екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България.

БГНЕС

На 6 май папа Франциск ще посети бежански център в София и ще отпътува за град Раковски, където е най-голямата католическа общност в България. След завръщането му в столицата на площад "Независимост" е планирано да се проведе събитие за мир в присъствието на представители на различните вероизповедания в България.

Папа Франциск: По-добре да бъдеш атеист, отколкото лицемерен християнин

Фокус в програмата на папа Франциск на 6 май е посещението на град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. В църквата „Пресвето сърце Исусово“ Светият отец ще отслужи света литургия с първо причастие на деца от цяла България, а среща с католическата общност ще се състои в църквата „Св. Архангел Михаил“.

Апостолическото пътуване на папа Франциск у нас ще завърши със събитие за мир на Светия отец в присъствието на представители на различни религиозни вероизповедания в България на площад „Независимост“.