/ Снимка: Георги Димитров
Позицията ни остава непроменена и единна, постигнахме консенсус по всички въпроси. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на излизане от президентството след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев.

„Радвам се да заявя пред вас, че беше препотвърдена рамковата позиция, решенията на 44-ото Народно събрание и решението на Министерски съвет. За всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция, която е изразявал назад във времето. В този смисъл се радвам, че останалите колеги от КСНС оцениха приноса и на 44-ото НС, и на третото правителство на Бойко Борисов по отношение на асоциирането на РС Македония“, каза Атанасова.

След над 5 часа КСНС при Радев: България обяви позицията си за Северна Македония (ВИДЕО)

„Участниците в КСНС имаме консенсус по всички въпроси. Отне повече време“, добави тя и отказа да навлезе в подробности какво се е случило на заседанието, което продължи повече от пет часа и половина.

Атанасова заяви, че е имало доклади на МВнР, които са били изслушани. „Важното е, че препотвърдихме позициите, които България вече е отстоявала. Защитаваме не само националния си интерес, но и на хората, които имат българско самосъзнание и живеят в РСМ“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя очаква преговорите да продължат не времево, както е написано в предложенията след КСНС, а когато има изпълнени условия, които са поставени.