Телефонните измамници с поредна жертва. Този път са измамени майка и син - тя е на 77 години, той на 57. И двамата дали всичко, което имат. Освен това измамниците казали на възрастната жена да не говори по телевизията, защото ще убият нея и сина ѝ, посочва NOVA.

Телефонните измамници стават все по-изобретателни и нагли
 
Гласът в слушалката се представил като полицай, а възрастната жена „трябвало да помогне на МВР в залавянето на телефонни измамници“.

Представи ми се като инспектор от полицията, звънят ми на домашния телефон“, каза възрастната жена.

Поредна нагла телефонна измама, баба даде 15 000 лева на „полицай“

През цялото това време телефонните измамници говорели и със сина ѝ. По същата схема. Инструкциите към двамата били ясни - да съберат всички пари, които имат - у дома и в банките.
 
Телефонният тероризъм продължил 9 часа. Мобилният телефон бил отворен през цялото време, както и домашният.

Трима пенсионери изгоряха с 27 хил. лв. заради "ало измами"
 
Резултатът - майка и син дали на измамниците 20 000 лева, 19 000 евро, 2000 долара, злато, а след това са дали и още 6000 лева в брой.

Разбрали, че са измамени, чак когато им казали да забравят за парите.

„Ние се хванахме двамата със сина ми и започнахме да ревем. Викам си отивам да се отровя. Няма да живея“, допълни жената.

Телефонните измамници с нова подла схема
 
Хората не искат да се показват, защото се страхуват. Затова и не подала сигнал близо месец. „Предупредиха ме, че ако ме дадат по телевизията, жива няма да съм, а синът ми ще бъде два метра под земята“, разказа уплашената възрастна жена.
nova.bg