Поредна злоупотреба с чужда самоличност - този път измамниците използват името на омбудсмана, съобщава NOVA. Различни институции в страната получават обаждания от името на шефа на кабинета на Мая Манолова. От Александровска болница потвърдили за медията, че последният опит за подобна измама е бил именно там.

Проговори Александър - французинът, за когото се представяше Спас от Кочериново

Вече повече от година името на омбудсмана се използва като вход за бърз достъп в различни институции.

„Едно лице обикаля България и подвежда и злоупотребява и е успяло да измами ръководствата на университети, на болници, на държавни институции, на големи фирми, представяйки се за шефа на кабинета на омбудсмана”, обясни Мая Манолова.

Жена загуби всичките си пари, станала жертва на измама във Facebook

Не съм била аз и ситуацията е неприятна. Това е злоупотреба с доверието към омбудсмана”, заяви Полина Стоянова, началник на кабинета на омбудсмана.

Проговори пенсионерът, ужилен със 100 000 лв. от телефонни измамници

По първоначална информация измамникът е мъж, който преправя гласа си и винаги се представя за жени, познати от публичната сфера. В списъка с роли на измамника освен Мая Манолова са и Зорка Първанова и Емел Етем.

Телефонните измамници с нова подла схема

„Имаме идея кой е извършителят и при намирането му ще му бъде повдигнато обвинение за измама. При всички случаи ще бъде и задържан под стража. Имаме данни, че вече е осъждан за такива измами”, заяви Радослав Димов, говорител на Софийската районна прокуратура.
nova.bg