/ screenshot/bTV
В началото бях в шок, разказва мъжът
Французинът Александър Мартинез, чиято самоличност открадна измамникът Спас Василев от Кочериново, проговори пред бТВ. Разплитането на мащабната измама със самолетни билети във Facebook продължава.
 
Повече от четири години Спас Василев е крал негови снимки, за да изгради убедително фалшивата си самоличност.
 
Десетки станали жертва на измамник в социалните мрежи

"В началото бях в шок, защото това е нахлуване в моето лично пространство. И след това… не знам, още съм шокиран", признава французинът "Разбрах, че той е използвал моите снимки, за да измисли свой живот и е ограбил хора. Това, което знам", допълва той.
 
"Не говоря български. Използвам превод през Google, но не се разбира добре. Не се случва подобно нещо, дори във Франция. Не знам какво да ви кажа. Това е нещо непознато и за семейството ми, и за приятелите ми", споделя още Александър.
 
Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook

Мартинез казва, че е на 42 години и живее в Париж. От години работи в авиосектора и е категоричен, че не познава Спас Василев от Кочериново.
 
"Не мога да си спомня да съм срещал това момче. Не знам дали някога съм го виждал. Казахте ми, че той е работил в самолетната индустрия също. Може да сме се засекли някъде на летището или другаде и да не помня", заяви той.
 
Задържаха измамника от Facebook

"Аз не го съдя в момента, но разговарях с адвоката ми да предприемем ли нужните действия. Не съм адвокат и не познавам добре законодателството. Разчитам на него, за да се справя с това. Не знам какъв точно е размерът на парите, които е взел от измамата, но това е ужасно", коментира още французинът.
 
Съжалявам за това, което се е случило на жертвите и ги подкрепям, допълни още той.
 
Мартинез обяснява, че въпреки кражбата на самоличността му, ще продължи да използва Facebook: "Това е просто медия, социална мрежа. Той е това, което е. Всички знаем какво представлява".