/ ThinkStock/Getty Images
По схемата с мними служители на МВР 73-годишен пенсионер от София беше ужилен с над 100 000 лева. Мъжки глас се представя за полицай от 4-то районно, който разследва телефонна измама. Предупреждава пенсионера, че ще му се обадят мошеници и го моли да съдейства.

Дядо от София даде 100 000 лева на телефонни измамници
 
Тая банда разполагала с някакъв съвършен уред, нещо като радар, и ходели по къщите и знаели какво има в къщите и знаели какво имам вкъщи. Грешката ми е, че го взех за чиста монета, притесних се, защото имах служебни пари, мои и на сестра ми”, сподели пред bTV мъжът.
 
По-късно звънят и уж измамниците. А мнимият полицай съветва мъжа да даде спестяванията на „разследващите“, за да ги опазят.
 
Пенсионерът имал и депозит в банка с пари от продажбата на имот. На следващия ден изтеглил и предал и тях. Разделил се и със златни накити.

Полицейски началник в Пловдив покривал телефонни измамници
 
„И каза: О, като приключим цялата акция, ще се почерпим, ще те покажем по телевизията и ще те наградим”, спомня си измаменият.
 
Мнимият полицай го помолил да пази в тайна всичко. По-късно пенсионерът се усетил, обадил се в 4-то районно, но там му казали, че такъв колега нямат и това е измама.

Измамници отмъкнаха общо 22 000 лева от пенсионерки по схемата „съдействие на полицията“
 
„Не мога да си представя на тези години да направя такава невероятна глупост, това ме е повече яд, не толкова за парите”, споделя пенсионерът.
btv.bg