В цялата страна продължава, разпоредената от главния прокурор Иван Гешев, специализираната операция "Бяло", насочена срещу наркоразпространението.

В акцията участват 3000 полицейски служители и десетки магистрати. За повече от година и половина, това е първата мащабна спецоперация, която полиция и прокуратура провеждат съвместно срещу лица от криминалния контингент. Вчера главният прокурор съобщи, че планирането на действията по места са продължили повече от един месец.

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева, съобщи БГНЕС. 

Акция „Бяло“: Мащабна операция в цялата страна и арести

Разкрита е оранжерията за марихуана в с. Равно, която е била прикрита като паркинг за ремаркета. Това каза ръководителят на отдел “Наркотици” в ГДБОП комисар Христо Донев по NOVA.

Тази оранжерия е интересна не само заради мащаба си, а и заради това, че имаше по-различен подход в  цялостното функциониране на оранжерията. Тя беше доста високотехнологична система. Интерес представляват и това, че на пръв поглед това беше един паркинг за тирови ремаркета”, каза в ефира на “Здравей, България” комисар Донев. 

Самите ремаркета са били приспособени като отделни халета за отглеждане на марихуана.

Два пистолета и марихуана са открити при претърсвания в дома на лице, занимаващо се с наркоразпространение, в Несебър.

В Бургас, в друг дилър, са намерени голямо количество хапчета "екстази" и марихуана. Арести са извършени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

Очаква се от МВР и прокуратурата се очаква да дадат повече подробности за броя на задържаните лица, както и колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.
БГНЕС