/ iStock/Getty Images
Шестима души са задържани
Криминалисти разкриха серия от кражби при операция по битовата престъпност, съобщиха от полицията.

Акцията е проведена за времето от 2 до 4 декември на територията на Сливен и общината. Шестима души са задържани. Част от откраднатите вещи са върнати на собствениците.

На 2 декември служители на участък „Петолъчка“ са рестували четирима криминално проявени мъже, извършили кражба на инструменти от имот в местността „Кютюклюка“, край Сливен.

След спецакция в Сливен: Задържаха мъже за кражби, грабежи и хулиганство

Откраднати са девет броя акумулатори, три броя удължители, трифазна помпа, метални тръби и други вещи, собственост на 40-годишен мъж от града. Задържаните са на 36,33,25 и 22 години от Сливен.

Те са направили самопризнания. 22-годишен мъж е задържан за кражба на хранителни продукти от магазин в Сливен. За времето 18 до 11 ноември той е откраднал шоколадови изделия на стойност 160 лева.

37-годишна жена е задържана за кражба на златни накити. Кражбите са извършени за времето от 25 до 28 ноември от магазин и заложна къща в сливенския квартал „Надежда“.

Като е използвала невниманието на служителите в обектите тя е откраднала златни обеци и златен пръстен на стойност около 1000 лева. Тя е задържана за 24 часа. Част от вещите са предадени доброволно.