Издирван мъж е задържан при специализирана операция в малките населени места в Сливенско, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

На 29 септември служители на сектор „Криминална полиция“ и участъци „Петолъчка“ и „Запад“ са извършили множество проверки на лица, превозни средства, търговски обекти, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи и частни домове в селата Крушаре, Сотиря и Тополчане.

Спецакция на полицията в Твърдица (СНИМКИ)

Операцията е с цел противодействие на битовата престъпност, пресичане и предотвратяване на престъпления против избирателните права на гражданите и установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата.

ОД на МВР-Сливен

На вход и изход от селата са извършвани проверки на превозни средства и водачи за регистрация, застраховка „Гражданска отговорност“, правоспособност и употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

ОД на МВР-Сливен

Констатирани са 11 нарушения на ЗДвП, съставени са четири акта и 7 глоби с фиш. В хода на операция е задържан 40-годишен мъж от град Шивачево, издирван за кражба от вилен имот в Сливен.

Той е задържан а 24 часа. По време на операцията са съставили 9 протокола за предупреждение във връзка с нарушения на избирателното законодателство.