Специализирана операция се провежда в Твърдица, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

Екипи на Районно управление Твърдица, сектор „Специални тактически действия” и НАП-Бургас извършват проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси на територията на града.

Проведе се нова акция на полицията в Сливенско (СНИМКИ)

Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

Операцията стартира малко след 9:00 часа тази сутрин. Проверени са три обекта - магазини за хранителни и други стоки. В два от обектите са установени нередности с документацията и касовите апарати, за което е взето отношение от служителите на НАП.

ОД на МВР-Сливен

От тези два обекта полицейските служители са иззели тетрадки с имена и суми, които според собствениците на магазините са за продажба на стоки на вересия. По тези случаи са образувани проверки за установяване на съпричастност към извършване на престъпление, свързано с изборното законодателство.

Извършва се проверка за изясняване на придобита информация за купуване на гласове в ромския квартал на града. На входа и изхода на града са изградени контролно пропускателни пунктове за проверка на превозните средства.

ОД на МВР-Сливен

Полицейските служители проверяват за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества, и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

До момента са констатирани над 20 нарушения. Проверките продължават. Операция се провежда и на територията на село Селиминово. Извършват се проверки по Закона за движение по пътищата, търговски и други обекти. Работи се по събиране на информация за евентуални нарушения на изборното законодателство.

Подобна операция беше проведена на 27 септември на територията на Районно управление-Котел. Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността, опазване на горите и пресичане на престъпления против политическите права на гражданите.

ОД на МВР-Сливен

Униформените, съвместно с екипи на НАП-Бургас и РДГ-Сливен са извършили проверки в търговски обекти, заложни къщи, бързи кредити и заведения. Установени са 5 случая на незаконно добита дървесина.

От един обект е иззета тетрадка с имена и парични суми, за което е образувана проверка за установяване на нарушения, свързани с изборните права на гражданите. Съставени са 13 протокола за предупреждение по ЗМВР на лица за отговорността им във връзка с нарушаване на чл. 167 от НК.

Проверени са 209 души и 153 превозни средства. Констатирани са 37 нарушения на ЗДвП, за което са съставени актове и фишове.