Спецакция се провежда в Сливен, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”, служители на Районно управление-Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси в сливенския квартал „Надежда” и на територията на града.

Мащабна акция на жандармерия и полиция в Новозагорско (СНИМКИ)

Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

Операцията в квартал „Надежда” стартира в 9:00 часа тази сутрин. Проверени са шест обекта, от които магазини за хранителни стоки и дрехи, златарски магазини и заложни къщи.

ОД на МВР-Сливен

Иззети са тетрадки и тефтери с имена, според собствениците на обектите за продажба на стоки на вересия. Образувано е едно досъдебно производство за нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право. Иззети са над 25 спортни артикули, носещи лога на световни марки.

ОД на МВР-Сливен

ОДБХ са извършили проверка в обект, обособен като магазин за продажба на хранителни продукти. Иззети са над 100 пакетирани и непакетирани храни с изтекъл срок на годност.

Обектът е запечатан. Екип на НАП е установил нередности при проверка на документацията и косовия апарат на магазин за хранителни и други стоки. В хода на операцията от обект в града са иззети предмети, за които се предполага, че имат културно-историческа стойност. По случая има един задържан за 24 часа.

ОД на МВР-Сливен

На входа и изхода на квартала са изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Полицейските служители проверяват за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества, и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

До момента са съставени 7 акта и 12 фиша.