Мащабна акция се провежда в Новозагорско, съобщиха от полицията.

Акцията е комплексна, насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

ОД на МВР-Сливен

Операцията се провежда в квартал „Шести” в Нова Загора и в няколко населени места на общината. Участват сили на Икономическа и Криминална полиция, Зонално жандармерийско управление-Бургас, служители на Районно управление-Нова Загора и НАП. 

Разследват схеми за купуване на гласове в община Провадия

Това е третата операция от този тип от началото на месеца. В предходните акции са участвали екипи на Областната дирекция по безопасност на храните. Проверяват се магазини, офиси, заложни къщи, частни адреси. Извършва се контрол на хора от криминалния контингент.

Обект на проверка са съмнения за купуване на гласове, за което са съставени протоколи са предупреждение и са образувани преписки, работата по които тече в момента. 

ОД на МВР-Сливен

Задържани са четирима мъже - трима за притежание на наркотични вещества и един за шофиране с поставени регистрационни таели, издадени за друго превозно средство. 

"Икономическа полиция" и служители на НАП са извършват проверки в търговски обекти в Нова Загора и село Съдиево. Проверяват са за нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Установена е нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право, за което е образувано едно досъдебно производство.

ОД на МВР-Сливен

Проверяват са документи и тетрадки за продажба на стоки на вересия. Екипи на Зонално жандармерийско управление-Бургас подпомагат работата на полицейските екипи на Районно управление-Нова Загора при установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата. 

Операциите на територията на областта продължават