Задържани са двама души
"Двама мъже - на 28 и на 48 години, са задържани в Дупница при акция на полицията срещу купуването на гласове", съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР-Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров.

Той посочи, че специализираната операция за противодействие на престъпленията, свързани с нарушаване на изборни права, е започнала на 14 септември. Тогава в полицията в Кюстендил е постъпила оперативна информация за двама души, които организират купуване на гласове в полза на определена политическа партия.

Демерджиев: Не очаквайте от мен незаконни арести

Сформирани са били екипи от Областната дирекция и Районно управление-Дупница. "Двамата са задържани на бензиностанция на територията в Дупница. Направени са им лични обиски, при които са открити списъци с лични данни на жители на община Дупница и номер на конкретна избирателна секция", уточни комисар Григоров.

Той посочи още, че са били извършени и претърсвания на още два частни адреса в Дупница, от които са иззети сравнителни материали за анализ и мобилни телефони. Задържаните нямат криминални регистрации, а списъците не касаят ромски гласове, казаха още от полицията. 

"Разпитани са свидетели, работата продължава и днес", каза комисар Григоров. Той посочи, че като директор на Областната дирекция ще бъде безкомпромисен към подобни действия и ще работи за осигуряване на безпроблемно протичане на изборите. 

Комисар Григоров съобщи още, че е подаден и сигнал от медия, отнасящ се за нерегламентирана агитационна дейност, а по случая е назначил проверка.
БТА