Акцията стартира от Разлог
Разпоредена е национала операция срещу битовата, конвенционалната престъпност и против нарушение на политическите права на гражданите. В операцията ще вземат участие НАП, МВР, БАБХ, РДГ.

БГНЕС

"Избрали сме неслучайно Разлог като град, в който да започне операцията - причината е спекулация с цените на дървата за огрев". Това обяви Георги Кандев, директор на ОД на МВР-Благоевград.

Полицията с мащабна акция в Деня без жертви на пътя (ВИДЕО)

Акцент в операцията ще са дърводобивни и дъвопреработвателни обекти, търговски обекти, в които се предлагат акцизни стоки. От страна на МВР ще участват 45 служители на МВР и 10 служители на жандармерията, служители на ОД  на МВР и служители на Районно управление-Разлог.

БГНЕС

От НАП има 8 проверяващи, от БАБХ - 4, и от РДГ - 8 души. Проверяват се 24 обекта в момента - фирми и магазини, където е възможно да има така наречените „тефтери с версии“.

БГНЕС

"Има открити в един от магазините акцизни стоки без бандерол. Има задържан от Разлог", добави Кандев. Има проверки и във фирмите за производство на пелети. Служители на МВР разпитват граждани дали някой не ги е задължил да гласуват, срещу определено количество дърва.

БГНЕС

Акцията протича в Разлог, Белица и Якоруда. Навсякъде ще продължи операцията в продължение на седмица в цялата област. „Гласувайте за еди кого си и ще получите дърва“, е схемата, която действа.

Проверява се всеки, за когото има сигнал за незаконна дейност. Има два случая на телефонни измами по схема за закупуване на дърва с предплащане", посочи още Кандев.
БГНЕС