Специализирана операция на територията на Районно управление-Стамболийски, което включва и общините Кричим и Перущица, е започнала в 8:00 часа тази сутрин.

БТА

Основната задача е недопускане на престъпления против изборното законодателство или купуването на гласове. Това каза пред журналисти в Перущица комисар Костадин Костов, началник на "Охранителна полиция" към областната дирекция на МВР в Пловдив.

Спецакция се провежда в Кюстендилско

"В операцията са включени и служители от главна дирекция "Жандармерия". Ще се проверяват хранителни магазини, автоморги, автокъщи, складове за дървен материал, заложни къщи. Установява се законни ли са фирмите, преглеждат се документи, вещи и предмети, търсят се списъци, лични карти", уточни Костов.

По думите му акцията е основно в квартали и населени места, в които има рисково население. Към настоящия момент няма сигнали за купуване на гласове. 

БТА

Към момента на територията на Стамболийски има установен случай на незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол - около 2200 къса цигари. Съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата и 30 фиша.

"Паралелно тече операция на Икономическа полиция, съвместно с Агенция "Митници", БАБХ и НАП", каза още Костов.
БТА