В два търговски обекта в Перник са иззети списъци при мащабна полицейска операция днес, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
 

В единия от тях е установена незаконна лихварска дейност. Започнато е досъдебно производство, като са конфискувани списъци, парични средства и дебитна карта.

Инспектират се и други адреси, свързани с този обект. Ще се проверява дали при опрощаване на задължения няма да има и случаи на незаконен вот с купени гласове, подчерта Алексов.

акция Перник
МВР, пресцентър

акция Перник
МВР, пресцентър

акция Перник
МВР, пресцентър

Досъдебно производство е започнато в още един търговски обект, където служителите на реда намерили тетрадка със списъци. Ще се проверява дали при опрощаване на дълг ще се организира гласуването за определена партия на изборите.

В склад на търговски обект са намерени 800 литра дизелово гориво. Нафтата е конфискувана и е образувано досъдебно производство.

акция Перник
МВР, пресцентър

акция Перник
МВР, пресцентър

Заловиха заподозрян за купуване на гласове в Коздолуй

Днес на територията на Областната дирекция на МВР Перник се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм.

Досега са проверени над 130 моторни превозни средства и 237 пътници и шофьори, 35 питейни и увеселителни заведения. Съставени са седем акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, четири акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и пет лица от криминалния контингент.

В акцията  участват служители на икономическа, криминална полиция, териториална и охранителна полиция, представители на НАП, Агенцията по храните, РЗИ и агенция "Митници".

Към момента няма задържани лица.

Акцията ще продължи до края на деня, окончателните резултати ще бъдат съобщени утре, каза Алексов.

акция Перник
МВР, пресцентър