/ iStock
Задържаха извършители на кражби, грабежи и хулиганствово в рамките на специализирана операция в Сливен, съобщиха от МВР. Униформените са предприели акцията за противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността в квартал „Надежда“.

Действията, проведени под надзора на Районна прокуратура-Сливен, са реализирани след постъпили на 13 ноември съобщения за кражби в квартала. В резултат на бързата реакция още същия ден са задържани трима криминално проявени мъже на 19, 47 и 50 години.

След поредна акция в Сливенско: Хванаха издирван мъж (СНИМКИ)

В хода на разследването полицейските служители установили, че през деня 19-годишният със сила е издърпал златна обеца от ухото на 12-годишно момиченце. В хода на работата е установено, че той е извършил кражба на тонколони от молитвен храм в кв. „Надежда“, както и друг грабеж на територията на квартала, за който не е съобщено в РУ-Сливен.

Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава. По време на полицейските действия бил получен сигнал за хулиганство в игрална зала на ул. „Трайчо Китанчев“.

Незабавно пристигналият на място полицейски екип задържал 47-годишен мъж, който отправял обидни думи и закани към персонала и посетители в залата.

По случая е образувано досъдебно производство. Униформените реагирали и на съобщение за джебчийска кражба на ул. „Антон Пану“ в града - от връхната дреха на 69-годишен мъж били откраднати лични документи и 300 лева.

При предприетите бързи оперативно-издирвателни действия в полицейския капан попаднал 50-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. Той е направил пълни самопризнания и предал откраднатите вещи. По случая се води разследване.