/ БГНЕС
Бившият футболист Георги Семерджиев не е давал обяснения пред органите на досъдебното производство за катастрофата на булевард „Черни връх”, при която загинаха две млади жени. Той дори не бил призоваван за разпит. Това заяви пред NOVA адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов и добави, че полицайката Симона Радева е потвърдила в показанията си, че е предоставила стълба, за да се качи в жилището си.

Семерджиев днес беше доведен в Софийския районен съд по друго дело, по което е подсъдим за побой заедно с бившия футболист Иван Бандаловски.

„Той ми каза, че не познава тези хора и няма никакъв чадър. Симона Радева разбира се, че я познава. Тя е свидетел по делото. Става въпрос за тези полицейски началници, които бяха изброени по телевизиите. Той, ако ги познаваше и работеше с тези лица, нямаше как да се случи това”, каза адвокат Христов.

„Познавам Георги от дете, израснали сме заедно. Бяхме и в един клас. Не е демонстрирал връзки с полицията и Прокуратурата. Не съм го виждал да кара пиян”, каза Иван Бандаловски, бивш футболист и приятел на Георги Семерджиев.
nova.bg