/ БГНЕС
Френската бизнесгрупа "LVMH" купува известната бижутерийна компания "Тифани" за над 14 милиарда евро. Групата "LVMH" обяви покупката на "Тифани" за 14,7 милиарда евро.

Световният лидер в областта на лукса "LVMH" обяви в понеделник закупуването на американската бижутерия "Тифани" за 16,2 милиарда долара. Това е най-голямата придобивка в историята на компанията на милиардера Бернар Арно.

Продават на търг „Зелената богиня“ на Елизабет Тейлър (ВИДЕО)


В съвместно изявление двете компании съобщават, че „са постигнали окончателно споразумение за придобиването на "Тифани" от "LVMH" на цена от 135 долара за акция в брой. Сделката възлиза на около 14,7 милиарда евро или 16,2 милиарда долара".

До неделя вечерта източници, близки до сделката, посочваха, че "Тифани" и "LVMH" са близо до споразумение, като преговорите се водят от средата на октомври.

Диамантите на червения килим, които струват цяло състояние (ВИДЕО)

„Тифани“ е „компания с уникално наследство и позициониране на пазара за фини бижута в световен мащаб“ и „ни вдъхновява с огромно уважение и възхищение. Ние се радваме да продължи да блести и в бъдеще", заяви Бернар Арно.

Емблематичната американска компания е основана през 1837 г.