/ Gulliver/Getty Images
Катар ще наеме два круизни лайнера, за да помогне на настаняването на футболни фенове по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. Първоначалните очаквания са около 1 млн. привърженици да посетят арабската страна за финалите и един от въпросите е къде ще бъдат настанени толкова много хора.

Нов град насред пустинята за Мондиал 2022 (ВИДЕО)

Местният организационен комитет заяви, че е подписал споразумение с MSC Cruises за наемане на два лайнера с комбиниран капацитет от 4000 каюти, които ще бъдат използвани като плаващи хотели за фенове.

Комитетът обеща, че ще има достатъчно места за настаняване на всички и че алкохолът, чието разпространение в момента е ограничено, ще бъде по-широко достъпен.

Преди Световното първенство по футбол Катар увеличи цената на алкохола

„Наемането на круизни лайнери за феновете отдавна е част от стратегията за настаняване на Катар, като страната има желание да предлага устойчиви решения", се казва в съобщението. Не беше казано дали алкохолът ще се предлага на борда. Автобусите ще отвеждат феновете до метрото, което засега е само частично завършено.

Gulliver/Getty Images

Комитетът заяви, че други възможности за настаняване ще включват апартаменти и селища за фенове в пустинята, както и хотели.
 
БГНЕС