Световно по футбол по Коледа очаква феновете на играта през 2022 година. Напълно нов град ще изгрее насред пустинята, за да посрещне хилядите зрители в Катар. Плаващи хотели и модерни стадиони са част от мащабния проект за милиарди, съобщава Нова телевизия.

Милиарди долари и денонощен труд - това е рецептата, която трябва да превърне Доха в лице на футбола до 2022-ра. Новите сгради и пътища там се изграждат буквално за седмици, а през следващите години в приказно богатото емирство ще изникне и напълно нов град, който ще заобикаля стадиона домакин на Мондиала.

Край бреговете на Персийския залив ще бъдат построени и нови стадиони. Само на 15 километра от столицата Доха ще бъде изградено и истинско чудо на архитектурата с 80 000 места, което ще се превърне в арена на финала на Мондиала на 18 декември.

Плаващи хотели, круизни кораби и луксозни вили ще посрещнат милионите почитатели на футбола, а за да има стаи за всички, ще бъдат построени 130 нови хотели към сегашните 100.

Въпреки обещанията за модерни климатични системи, по стадионите все пак очакваните 50-градусови жеги наклониха везните към зимен мондиал.

Източник: Novanews.bg