/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама граждани на Молдова, съобщиха от Апелативната прокурратура в Бургас.

Те са обвинени за това, че на 28 юни през ГКПП "Лесово", oбласт Ямбол на трасе вход-товарни автомобили, от Турция към България в съучастие, като съизвършители, посредством камион „Ман“ са пренесли през границата на страната, без знанието и съгласието на митниците стоки за търговски цели в големи размери - 810 туби с препарати от различни марки, представляващи отровни вещества, на обща стойност 46 216 лв.

Митничари спипаха 28 000 защитни маски на ГКПП "Лесово"

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че двамата са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите молдовски граждани. Определението на Окръжен съд-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативния съд в-Бургас.