/ Агенция „Митници“
По случая се води разследване под надзора на прокуратурата
Митническите служители иззеха контрабандни цигари при проверка на влизащ в страната товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция „Митници“

Тютюневите изделия са били укрити в опаковани мебели - огледални маси. На 5 юни, около 20:20 часа, товарният автомобил е пристигал на "Лесово" на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин.

След акция: Откриха над 100 бокса контрабандни цигари в Раднево

Според представените документи той е превозвал колети с групажна стока от Турция за Франция през България. Превозното средство е селектирано за проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура митническите инспектори маркират подозрителни зони в декларирания товар.

Агенция „Митници“

Установено е, че част от колетите съдържат 30 обемни маси с огледално покритие, в чиято вътрешна кухина са укрити кашони с цигари. След разглобяването на масите са установени в тях 600 000 къса - 30 000 кутии цигари от различни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол.

Контрабандните тютюневи изделия на стойност около 200 000 лева са иззети. По случая се води разследване под надзора на прокуратурата в Ямбол.