/ iStock/Getty Images
Празникът на град Елхово ще бъде отбелязан на 26 март с концерт на група D2 и тържествена заря. Концертът е с начало от 19:00 часа на сцената на централния площад пред сградата на Общината, съобщиха от там.

Организаторите обещават много настроение с музикантите Димитър Кърнев, Деян Каменов, Александър Обретенов и барабаниста Васил Вутев. На градския площад ще прозвучат едни от хитовите парчета на групата - „Нямаше кой да ни каже”, „Ледено момиче”, „Две следи“, „100 години” и др. След концерта небето ще бъде озарено от празнични фойерверки.

Официалното отбелязване на празника на града беше отменяно през последните две години заради обстановката с COVID-19. И тази година останалите събития от седмичната празнична програма няма да се състоят, тъй като все още е в сила извънредна епидемична обстановка в страната, информират от местната управа.

Празникът на Елхово се отбелязва по традиция в последната събота на март всяка година. Поводът е подписаният на 18 март през 1925 година указ на Цар Борис ІІІ, с който селището придобива статут на град и турското име Казълагач е заменено с българското име Елхово.
БТА