/ Община Враца
Близо 40 тона фракция е използвана до момента за запълването на дупки по пътя за връх „Милин камък“, във връзка с предстоящото възпоменателно тържество по време на Ботевите дни. Дейностите се извършват от екипи на ОП „БКС“, като се очаква до края на деня участъкът от село Мраморен до историческото място да бъде завършен.

За 73-ти път походници ще извървят пътя на Ботевата слава

Възпоменателното тържество на връх „Милин камък“ ще се проведе на 31 май - петък, от 09:30 часа. В програмата е предвидено представянето на кратка беседа за събитията, станали на историческото място.

Честването ще продължи с панихида за загиналите четници, освещаване на постен курбан и тематична програма, организирана от читалищата на селата Чирен, Оходен и Вировско.

Изпратиха участниците в Националния поход „Козлодуй - Околчица“ с водосвет и здравец (СНИМКИ)

През 2016 година основният паметник на мястото бе реконструиран, като се изгради и плоча за загиналите Ботеви четници.След изграждането на постамента, всяка година в рамките на Ботеви дни се организира възпоменателно тържество, на което присъстват: ученици, участници в похода „Козлодуй-Околчица“, читалищни самодейци, жители и гости на Враца.

Община Враца кани всички жители и гости на града да се включат във възпоменателното тържество на връх „Милин камък“.