/ Община Враца
На тържествена церемония в Градската концертна зала бяха официално връчени дипломите на абсолвентите от филиала на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Враца – домакин на дискусия за европейската социална политика

Своите свидетелства за завършено висше образование, образователно-квалификационна степен „бакалавър“, получиха  66 студенти от 6 специалности - предучилищна и начална училищна педагогика, социална педагогика, предучилищна педагогика и английски език, начална училищна педагогика и английски език, педагогика на обучението по български език и история, педагогика на обучението по история и география.

Кметът Калин Каменов поздрави абсолвентите и им пожела да бъдат упорити и никога да не се отказват от поставените си цели. „Завършвайки висшето си образование, вие ще сте вдъхновяващи педагози, които ще са модел за подражание сред подрастващите.

Това е голяма отговорност, затова не трябва да спирате да учите и да се развивате. Вярвам, че с всяка следваща академична година, броят на студентите във Враца ще се увеличава. Това е благодарение на добрия диалог между нас и ръководството на Великотърновския университет.

Уважаеми абсолвенти, бъдете критични първо към себе си и след това към останалите и никога не спирайте да търсите“ – каза кметът Каменов в приветствието си и връчи дипломите на студентите от специалност „Предучилищна и начална педагогика“. 

Дипломирането
Община Враца


Приветствие към абсолвентите отправи и ректорът на Великотърновския университет - проф. д-р Христо Бонджолов, който благодари на кмета Каменов за подкрепата, която оказва на филиала на университета в града. „Духът е онова, което ни води и прави българи. Скъпи колеги, запазете обичта и я предавайте на вашите бъдещи ученици“ - допълни още проф. д-р Бонджолов. Ректорът връчи дипломите на 6-те отличници на випуск 2018.

В рамките на церемонията директорът на филиала на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Враца - проф. д-р Маринела Михова призова завършващите студенти да се посветят на преподавателската професия. „Дипломите са атестат за овладяване на социалната и педагогическата компетентност. В годините сте взели много изпити, но именно придобитите знания във филиала и натрупаният опит, ще ви помогнат за справяне с изпитите на живота. Запомнете, че вашата кауза е образованието на нашите деца“, каза проф. д-р Михова.

По време на събитието абсолвентите бяха поздравени от директора на Педагогическия колеж в Плевен – доц. д-р Емил Бузов, както и от представители на учебни заведения в града, които си партнират с врачанския филиал. Програмата продължи с изпълнения на талантливи творци от града. На официалното връчване на дипломите присъстваха още: председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов, заместник-ректорът на ВТУ – доц. д-р Димитър Димитров, заместник-деканът по учебната дейност на университета - доц. д-р Димитър Симеонов, представители на Регионалното управление на образованието, директори на учебни заведения и родители.
Община Враца