Враца подготвя фестивал на името на Мистер Сенко
Враца подготвя фестивал на името на Мистер Сенко / Община Враца

Да се възобноват юлюзионените спектакли на името на Мистер Сенко предложиха на среща в община Враца представители на това изкуство. На срещата присъстваха кметът Николай Иванов, съпругата на известния врачанин Стефка Карайончева - Сенко,  Христо Караджунов - Маг Ирко и заместник - председателят на Сдружение „Сенко" - Ивокс Меджик.

Първите подобни мероприятия са проведени през 2005 г., когато  Враца беше домакин  на  илюзионен спектакъл по повод 100 годишнината от рождението на Мистер Сенко. Гостите предложиха в дните около рождената дата на известния български маг - 12 февруари, да се провежда ежегоден спектакъл и да бъде учредена преходна купа „Мемориал Сенко". Постигнати бяха договорености за провеждането и на Национални прегледи на илюзионното изкуство или фестивал с конкурсен характер „Млади таланти".

Кметът на Община Враца инж. Николай Иванов прие със задоволство идеята и пое ангажимента по организацията на илюзионния спектакъл и честването на 107 -та годишнина от рождението на Мистър Сенко. Враца е най-подходящият център за предвидените мероприятия като роден град на великия илюзионист.