/ Медика кор
Има голяма вероятност Враца да остане без отделение по инвазивна кардиология след като болница „Медика кор“, която осъществява дейността, съвместно с врачанската болница, внесе предизвестие за прекратяване на договора. Срокът на предизвестието е 3 месеца.

В началото на седмицата директорът на „Медика кор“ доц. Панайотов даде пресконференция във Враца, на която обясни как функционира отделението и начина на разпределение на парите, постъпващи по клинични пътеки. По думите му от миналата година до сега – общо 8 месеца, от МБАЛ „Христо Ботев“ не са превеждали процента средства, постъпващ по клиничните пътеки и задълженията на врачанската болница към специализираната болница „Медик кор“ възлизат на над 1 400 000 лв.  
 

инвазивна кардиология
Медика кор

Ако договорът бъде прекратен МБАЛ „Христо Ботев“ няма да може да подържа отделението сама, тъй като няма да разполага с ангеограф, обясниха за Дарик от болницата.

От откриването на отделението на 25 март 2011 година до края на октомври тази година през него са преминали 11 204 пациенти от различни области в страната, като на 46 % от тях са направени животоспасяващи интервенции. Най-голям е броят на пациентите от Област Враца – 6 011.