линейка
линейка / Дарик Враца
Три катастрофи са станали днес във Врачанско. Един мъж е загинал, седем души са пострадали, сочи равносметката след пътните инциденти.

Най-тежката сред катастрофите е тази, станала минути преди 14 часа по пътя от Враца за село Лиляче. Ударили са се два автомобила, като на място е починал пътник, седящ до шофьора на едната от колите. При инцидента четирима са пострадали – трима мъже и жена. Всички те са прегледани от лекарите от центъра за спешна помощ и са настанени за лечение във врачанската болница. Най-тежко е състоянието на мъж, който е с политравма и за живота му има опасност, съобщи за Дарик директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца д-р Галина Лещарска.

Около 15 часа във вторник е станала друга катастрофа. При инцидента по пътя между Враца и село Борован са пострадали двама мъже, като няма опасност за живота им.

Първата катастрофа за деня е станала сутринта на пътя Мездра – Враца. Тежко пострадал е мъж, който е със счупени прешлени на гръбначния стълб. Той ще бъде лекуван в столичната болница „Токуда“.

„Линейките до всички пострадали са пристигнали бързо и пациентите са били обслужени от нашите колеги навреме. Днес имахме повече повиквания за катастрофи, отколкото сме обслужвали други пациенти“, коментира още д-р Лещарска.