Сърби разглеждат Вършец чрез снимки
Сърби разглеждат Вършец чрез снимки / netinfo

Кметът на община Вършец, Боряна Бончева, откри специална фотоизложба „Вършец – туристическа дестинация и природен феномен” в град Сокобаня, Сърбия, по време на публичното представяне на проект „Екопарк за почивка и туризъм – град Вършец”, финансиран по програма ФАР на Европейския съюз – трансгранично сътрудничество с Република Сърбия.

Фотоизложбата включва 40 снимки с природни, културни и исторически забележителности на Вършец. Фотосите са подредени в галерията на Туристическото дружество в Сокобаня и ще останат там до средата на ноември.

На официалното откриване присъстваха кметът на община Сокобаня, общински съветници, общественици, представители на бизнеса и медиите от сръбския град. С откриването на фотоизложбата се цели да се популяризират природните дадености на Вършец в Сокобаня, като по този начин ще се насърчи трансграничното сътрудничество и ще се стимулира процеса на търсене на възможности за създаване на интегриран туристически продукт между двата града със сходни природни ресурси.

Фотоизложбата ще бъде допълнена с нови актуални снимки от хода на проекта. Снимките ще бъдат представени на обществеността във Вършец по време на заключителния дискусионен форум по проекта, който ще се проведе през последната седмица на ноември в градската галерия на Вършец.