Стана ясно кога ще бъдат изплатени всички заплати във врачанската болница
Стана ясно кога ще бъдат изплатени всички заплати във врачанската болница / Дарик Враца - архив

„Голямата ни цел е до Нова година да изравним заплатите“ - обяви днес изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца Орлин Цветков. Той обясни, че към този момент лечебното заведение изплаща с една заплата назад на персонала, заради финансовите проблеми, които има. Всички сметки на болницата са били запорирани от фирмите, с които тя има договори. Причината е водени дела за неизплатени задължения, на които лечебното заведение не е имало свой представител.

Според д-р Валери Симеонов - член на борда на директорите - за последните три месеца от встъпването в длъжност на новото ръководство са били изчистени част от задълженията. Благодарение и на дарения от фирмите, на които болницата дължи пари, е подобрено техническото оборудване и здравното заведение е извършило по-голям обем работа.

Допълнително финансиране е отпуснато от Министерството на финансите чрез Министерството на здравеопазването, с което е заредена и  болничната аптека. „Срещата бе осъществена благодарение на депутата инж. Петя Аврамова“ - посочи Орлин Цветков. Дарение е направил и мобилния оператор МТел. По думите му, ако болницата продължи да работи както през последните няколко месеца ще успее да излезе на чисто и бъдещето ще е спокойно.