/ Дарик Враца
“Благодарение на видеонаблюдението успяхме да разкрием една поредица от телефонни измами, при които извършителят е от съседен град на Враца”, каза старши комисар Янко Янколов, директор на Областната дирекция на МВР-Враца.

Ало измамници два пъти „удариха” баба от Монтана само за три дни

Той коментира също, че видеонаблюдението е помогнало и при разкриването на кражби на строителни материали от тези, които са оставени за ремонта на централната пешеходна зона. "Записите от камерите се ползвали и при нарушения на обществения ред. Ако трябва да се обобщи - видеонаблюдението е от голяма полза на полицията", каза Янколов.

Нова схема за измами край Враца

“Колегите от дирекция “КИС” към МВР казват, че това е може би една от най-добрите системи за видеонаблюдение в страната", обобщи директорът на ОД на МВР-Враца. От Община Враца вече са поискали мнението на полицията за надграждането на системата за видеонаблюдение.

Ало измамници взеха последните пари на врачанин

Очакваното съдействие от тях е с определянето на нови места, където да се монтира видеонаблюдение. В списъка влизат училища, важни търговски обекти, административни сгради, кръстовища.