Радосвет Радев и Огнян Ценков
Радосвет Радев и Огнян Ценков / БСК
Установяване на действителното положение на бизнеса в Северозапада и взаимодействието му с местните администрации бе целта на днешната  обиколка  на изпълнителния председател на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

„Бизнесът в известен смисъл е длъжник на обществото тук“, обяви Радев и допълни, че заради многогодишното хронично безсилие на администрацията  да направи този район привлекателен за бизнеса, той съвсем логично прилича на средата тук. Съвсем различно е положението в други краища на България като Стара Загора, Пловдив, Бургас. „Ние всички правим нашето днес! И затова, че не е направена инфраструктурата тук, не са направени прости връзки между отделните населени места – то за какъв бизнес можем да говорим?! За каква логистика?! ..

Радосвет Радев и Калин Каменов
БСК

Но най-важното е да го има предприемаческия дух, защото той е този, който вдига и градовете, и държавите. Новите дефицити на 21 век са дефицитите на амбициозни и предприемчиви хора. За това няма университети, то не се преподава. Но може да се роди, защото аз вярвам, че като се е родил един път тук Мито Орозов, това ДНК  може да роди и новите предприемачи на 21 век.“, коментира още Р. Радев.

Според изп.председател  на БСК едно от най-остро поставените изисквания от членовете на Камарата  е равнопоставеността в обществените поръчки. „Обществени поръчки, които да защитават обществения интерес, а не обогатяват клиентела – правителствена, общинска или каквато и да е друга. „Много тежка задача, която трябва да бъде свършена в БСК“, коментира още Р. Радев.
Освен с фирми-членове на БСК той се срещна с кметовете на Видин, Враца и Мездра.

Радосвет Радев и Генади Събков
БСК