Пеевски показал европейско отношение към исканията на хората според Камен Костадинов
Пеевски показал европейско отношение към исканията на хората според Камен Костадинов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Пеевски показа нещо, което в България не сме свикнали често да виждаме - европейско отношение към исканията на гражданското общество. Това заяви за Дарик зам.-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов: „Приемам решението на Пеевски като мъжка постъпка на човек, който се вслушва в гражданското общество, макар упреците към него да се несправедливи. В политиката е така - много често може да бъдеш обвинен несправедливо, но истинските политици умеят да коригират поведението си и намеренията.".

По думите му Пеевски е демонстрирал, че за него стабилността на страната е много по-важна от неговото кариерно развитие и в създалата се ситуация е проявил мъжко отношение. „Човек, който заяви готовност и амбиция да се бори за защита на националната сигурност и демонстрира на държавата елемент от националната сигурност", подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Депутатът изрази недоумението си, защо, след като колегата му е готов да се откаже от поста, гражданите продължават да подготвят протести.

Костадинов добави, че е убеден в професионалните качества на Делян Пеевски.